Вашият блог има ли SEO стойност? Ето как да оптимизирате съдържанието

Виждате, че клиентската ви база се увеличава и банковата ви сметка нараства, но как точно стигате до там?

Ако част от вашата формула за успех в бизнеса не включва обхождането от ботовете на Google или Bling, тогава може би пропускате повече продажби, отколкото вероятно бихте искали да имате.

Изследванията показват, че бизнесът планира да похарчи приблизително 79 милиарда долара за оптимизация на търсачките или SEO услуги до 2021 г. И това е така, защото SEO става все по-важно за компаниите от всички размери, които го използват, за да бъдат забелязани онлайн.

Една област, в която SEO е задължителна, е блоговете. Ако в блога на вашата компания липсва SEO стойност, трябва да се научите как да направите своя блог SEO приятелски настроен.

Ето кратко описание за това как да оптимизирате съдържанието си за SEO тази година.

Да започваме!

Изберете най – подходящото домейн име

Не забравяйте да изберете силно име за домейн на сайта си, ако сериозно се занимавате с оптимизиране на съдържанието във вашия блог.

С други думи, изберете име, което не можете лесно да промените по-късно, без да повлияете негативно на вашата марка. Също така, опитайте се да изберете уникално име за домейн, което съобщава качествата, чувствата и ценностите, свързани с нишата, за която пишете .

И още нещо: опитайте се името ви да е кратко. Колкото по-лесно е да се запомни, толкова по-вероятно е да привлечете повече посетители към вашия блог.

Създайте силно съдържание

Генерирайте качествено съдържание в блога постоянно. Нека да разгледаме какво означава „качество“ в света на SEO блоговете.

Първо, поддържайте плътността на ключовите думи за всяка публикация от 2% до 4%. Освен това включвайте видеоклипове и изображения, когато можете.

Освен това се опитайте да насърчите други уебсайтове да поставят ваша уеб връзка в тяхна публикация, тъй като това ще ви помогне да изградите авторитета на вашия домейн.

И накрая, уверете се, че предлагате съдържание, което хората – не само алгоритми за търсене – ще намерят за ценно. Само тогава потребителите с нетърпение ще насочват останалите към вашия сайт.

Фокусирайте се върху ключовите си думи

По-рано споменахме ключовите думи, тъй като наличието на ключови думи във всеки блог е от първостепенно значение за постигане на страхотни SEO резултати. В крайна сметка те играят ключова роля в класирането на вашия сайт.

Въпреки това също толкова важно е да намерите правилните ключови думи. За тяхното правилно намиране може да проучите вашите конкуренти, за да видите към какво са насочени. След това разберете какво ще направи съдържанието на вашия блог специално.